Ost- och vitlöksbakade svamphattar

Du behöver 24 st champinjoner 100 g smör mjukt 100 g riven parmesanost ost eller annan smakrik 3 st vitlöksklyftor finhackade 0.25 st citron saft...


4 portioner

Du behöver

  • 24 st champinjoner
  • 100 g smör mjukt
  • 100 g riven parmesanost
  • ost eller annan smakrik
  • 3 st vitlöksklyftor finhackade
  • 0.25 st citron saft av
  • 1 st gul lök
  • 0.5 dl hackad persilja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Lossa fötterna från svamphattarna. Finhacka svampfötterna, blanda samman med smöret och övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Fyll svamphattarna med kryddsmöret och ställ dem i en smord, ugnsfast form. Tillaga dem i ugnen i 15–20 minuter tills de fått vacker färg.

3
Servera svamphattarna med ett gott bröd att doppa i det smakrika smöret som blivit

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top