Norsk fiskpudding med varm potatissallad

Du behöver 1 st fiskpudding 1 msk smör eller margarin 300 g frysta potatistärningar 1 dl rödbetor tärnade inlagda 1 st salladslök skivad Örtagårdssås: 1...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 st fiskpudding
  • 1 msk smör eller margarin
  • 300 g frysta potatistärningar
  • 1 dl rödbetor tärnade inlagda
  • 1 st salladslök skivad

Örtagårdssås:

1 dl örtagårdssås
2 msk hackad persilja

Gör så här

1
Skiva fiskpuddingen tjockt. Stek skivorna i stekpanna eller grillpanna tills de är genomvarma och fått gyllene stekyta.

2
Koka potatistärningarna precis mjuka, frysta behöver

3
3-5 minuter. Sila och ånga av. Blanda med avtorkade röd-betstärningar och salladslök.

4
Blanda den färdiga örtagårdssåsen med persilja. Eller laga såsen själv. Servera fiskpuddingsskivorna med potatissallad och sås.

5
Tips Hemgjord örtagårdssås: Rör samman 1 msk majonnäs med 3/4 dl matlagningsyoghurt och smula i 1 tsk torkade franska örter. Smaka av med salt och rör ner färskhackad persilja.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top