Du behöver
- 1 st fiskpudding
- 1 msk smör eller margarin
- 300 g frysta potatistärningar
- 1 dl rödbetor tärnade inlagda
- 1 st salladslök skivad
Örtagårdssås:
1 dl örtagårdssås
2 msk hackad persilja
Gör så här
1
Skiva fiskpuddingen tjockt. Stek skivorna i stekpanna eller grillpanna tills de är genomvarma och fått gyllene stekyta.
2
Koka potatistärningarna precis mjuka, frysta behöver
3
3-5 minuter. Sila och ånga av. Blanda med avtorkade röd-betstärningar och salladslök.
4
Blanda den färdiga örtagårdssåsen med persilja. Eller laga såsen själv. Servera fiskpuddingsskivorna med potatissallad och sås.
5
Tips Hemgjord örtagårdssås: Rör samman 1 msk majonnäs med 3/4 dl matlagningsyoghurt och smula i 1 tsk torkade franska örter. Smaka av med salt och rör ner färskhackad persilja.