Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- 0.5 dl olja
- 2 msk japansk soja
- 2 msk vinäger
- 1 st lök finhackad gul
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- svartpeppar
- korianderkorn ca 5 krossade
Gör så här
1
1. Lägg kotletterna i en ugnssäker form.
2
2. Rör ihop alla övriga ingredienser och ös blandningen över kotletterna så att det mesta av den hackade löken hamnar på just kotletterna. Låt dem ligga i marinaden någon halvtimme – eller helst några timmar. Skeda under tiden över kotletterna med den marinad som samlats runt om.
3
3. Låt rätten stå i 225 graders ugnsvärme cirka en halvtimme.
4
4. Servera med kokt ris eller potatis, broccoli och/eller wokade grönsaker. Ät gärna ett äpple efter maten.
Om det råkar finnas fläskkarré till extrapris, går det utmärkt att byta ut kotletterna mot karrén i den här rätten.