Nästanjapanska kotletter

Du behöver 4 st fläskkotletter 0.5 dl olja 2 msk japansk soja 2 msk vinäger 1 st lök finhackad gul 1.5 st pressade vitlöksklyftor svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk vinäger
  • 1 st lök finhackad gul
  • 1.5 st pressade vitlöksklyftor
  • svartpeppar
  • korianderkorn ca 5 krossade

Gör så här

1
1. Lägg kotletterna i en ugnssäker form.

2
2. Rör ihop alla övriga ingredienser och ös blandningen över kotletterna så att det mesta av den hackade löken hamnar på just kotletterna. Låt dem ligga i marinaden någon halvtimme – eller helst några timmar. Skeda under tiden över kotletterna med den marinad som samlats runt om.

3
3. Låt rätten stå i 225 graders ugnsvärme cirka en halvtimme.

4
4. Servera med kokt ris eller potatis, broccoli och/eller wokade grönsaker. Ät gärna ett äpple efter maten.


Kommentar:
Om det råkar finnas fläskkarré till extrapris, går det utmärkt att byta ut kotletterna mot karrén i den här rätten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top