Morots- och blomkålssoppa

Du behöver 1.5 st torkade piri piri 3 st schalottenlökar 2 st vitlöksklyftor 1 st morot 1 st litet blomkålshuvud (ca 300 g) 1 msk...


8 portioner

Du behöver

  • 1.5 st torkade piri piri
  • 3 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st morot
  • 1 st litet blomkålshuvud (ca 300 g)
  • 1 msk olivolja
  • 5 dl morotsjuice
  • 2 dl apelsinjuice utspädd
  • 2 st burk barnmat morotspuré
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten

Smaksättning:

0.5 st citron rivet skal och saft
3 msk vitvinsvinäger
1 tsk ingefära riven
1 tsk salt
25 g smör

Gör så här

1
Skala och hacka lök och vitlök. Skala moroten och ansa blomkålen. Skär dem i mindre bitar. Fräs grönsakerna i olja tillsammans med söndersmulad piri piri utan att de får färg. Tillsätt vätskan och koka under lock ca 10 minuter så att grönsakerna blir mjuka.

2
Mixa soppan slät med stavmixer eller i omgångar i matberedare. Smaksätt med citronskal och saft, vinäger, ingefära och salt. Rör till sist ner smöret.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Hus & Hems köksfest med recept av Leila Lindholm. För fler recept klicka på länkarna.

Serveringstips!
Toppa soppan med lite matlagningsyoghurt och skivad salladslök. Rosta hela kumminfrön i en torr stekpanna och strö över vid servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top