Marinerad lammstek med citron

Du behöver 1 st lammstek benfri, nätad, 2-2,3 kg olivolja till stekning Marinad: 2 st pressade vitlöksklyftor 1.5 dl rödvin 2 msk japansk soja Garnityr:...


8 portioner

Du behöver

  • 1 st lammstek benfri, nätad, 2-2,3 kg
  • olivolja till stekning

Marinad:

2 st pressade vitlöksklyftor
1.5 dl rödvin
2 msk japansk soja

Garnityr:

timjan rejält med plockad färsk
3 msk pressad citron
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1
Marinad:

2
Rör ihop marinaden. Lägg steken i dubbla plastpåsar, häll på marinad och knyt igen. Marinera i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.

3
Tillagning:

4
Värm ugnen till 175 grader. Bryn steken i en stekpanna med lite olivolja, salta och peppra, lägg i ugnsfast form. Stick in en stektermometer mitt i steken och sätt in i ugnen. Stek till en innertemperatur av 52 grader, det tar cirka 45 minuter. Låt kallna.

5
Servering:

6
Skiva upp steken och lägg på ett fat. Lägg på timjan, pressa över citron, ringla över olivolja, strö över flingsalt och svartpeppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top