Mandelskorpor

Du behöver 2 st ägg 2.25 dl strösocker 1 tsk bakpulver 4 dl vetemjöl 2 msk rivet citronskal 0.5 dl mandel hackad 1 krm salt...


40 portioner

Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2.25 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 msk rivet citronskal
  • 0.5 dl mandel hackad
  • 1 krm salt

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till en deg. Rulla den till två längder och lägg dem på papprad plåt. Platta ut rullarna med handen.

2
Grädda mitt i ugnen i 175 grader cirka 15 minuter. Ta ut plåten och skär längderna i smala skorpor. Ställ in dem i ugnen igen för torkning i 100 grader ungefär 1 timme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top