Malaysisk kyckling

Du behöver 1 st kyckling stor 2 st chilifrukt 1 msk currypasta eller pulver 1 tsk gurkmeja 1 tsk spiskummin 2 st vitlöksklyftor finhackade 2...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling stor
  • 2 st chilifrukt
  • 1 msk currypasta eller pulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 msk olja
  • 2 st lökar röda
  • 2 st stora tomater
  • 1 tsk farinsocker
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 st kokosmjölk burk tjock
  • 1 msk maizenamjöl
  • färsk koriander eller gräslök

Gör så här

1
Dela kycklingen i mindre bitar. Kärna ur chilifrukterna, finhacka dem och blanda med currypasta, gurkmeja, kummin och vitlök och blanda ihop till en pasta.

2
Hetta upp oljan i en gryta och fräs kryddpastan ett par minuter. Lägg i kycklingdelarna och fräs dem runt om tills de får fin färg. Skala löken och skär den och tomaterna i klyftor. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med socker, salt och kokosmjölk. Koka på svag värme cirka 15 minuter tills kycklingen är klar. Red eventuellt med lite maizena.

3
Garnera med färsk koriander eller gräslök.

4
Servera med färsk gurka och tomat i skivor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top