Du behöver
- 1 st kyckling stor
- 2 st chilifrukt
- 1 msk currypasta eller pulver
- 1 tsk gurkmeja
- 1 tsk spiskummin
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 2 msk olja
- 2 st lökar röda
- 2 st stora tomater
- 1 tsk farinsocker
- 1/2-1 tsk salt
- 1 st kokosmjölk burk tjock
- 1 msk maizenamjöl
- färsk koriander eller gräslök
Gör så här
1
Dela kycklingen i mindre bitar. Kärna ur chilifrukterna, finhacka dem och blanda med currypasta, gurkmeja, kummin och vitlök och blanda ihop till en pasta.
2
Hetta upp oljan i en gryta och fräs kryddpastan ett par minuter. Lägg i kycklingdelarna och fräs dem runt om tills de får fin färg. Skala löken och skär den och tomaterna i klyftor. Lägg grönsakerna i grytan tillsammans med socker, salt och kokosmjölk. Koka på svag värme cirka 15 minuter tills kycklingen är klar. Red eventuellt med lite maizena.
3
Garnera med färsk koriander eller gräslök.
4
Servera med färsk gurka och tomat i skivor.