Limeostfyllda fiskfiléer med fullkornsris

Du behöver 600 g (tinade) plattfiskfiléer salt, kajennpeppar 200 g kesella rivet skal och saft av 2 limefrukter 4 portioner (fullkorns)snabbris 600 g broccolibuketter 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g (tinade) plattfiskfiléer
  • salt, kajennpeppar
  • 200 g kesella
  • rivet skal och saft av 2 limefrukter
  • 4 portioner (fullkorns)snabbris
  • 600 g broccolibuketter
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (tärning)

Gör så här

1
1 Salta och kajennpeppra fiskfiléerna. Rör kesellan med limeskal, 1/2 tesked salt och en nypa kajenn. Lägg en tesked limekesella mitt på varje fiskfilé, rulla samman och fäst med tandpetare.

2

3
2 Mät upp vatten till rispåsarna i så stor kastrull att även broccolin får plats. Tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten, koka upp och lägg i broccolin. Låt sjuda 5 minuter efter uppkok, ta upp med hålslev, håll varmt. Koka riset i samma vatten.

4

5
3 Sjud upp buljong i en vid panna, tillsätt limesaften och överbliven limekesella. Låt fiskfiléerna puttra sig ogenomskinliga i såsen under lock.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top