Du behöver
- 600 g (tinade) plattfiskfiléer
- salt, kajennpeppar
- 200 g kesella
- rivet skal och saft av 2 limefrukter
- 4 portioner (fullkorns)snabbris
- 600 g broccolibuketter
- 2 1/2 dl fiskbuljong (tärning)
Gör så här
1
1 Salta och kajennpeppra fiskfiléerna. Rör kesellan med limeskal, 1/2 tesked salt och en nypa kajenn. Lägg en tesked limekesella mitt på varje fiskfilé, rulla samman och fäst med tandpetare.
2
3
2 Mät upp vatten till rispåsarna i så stor kastrull att även broccolin får plats. Tillsätt 2 teskedar salt per liter vatten, koka upp och lägg i broccolin. Låt sjuda 5 minuter efter uppkok, ta upp med hålslev, håll varmt. Koka riset i samma vatten.
4
5
3 Sjud upp buljong i en vid panna, tillsätt limesaften och överbliven limekesella. Låt fiskfiléerna puttra sig ogenomskinliga i såsen under lock.