Du behöver
- 3 prt bulgur
- 1 st buljongtärning
- 4 st frysta, tinade laxfiléer
- salt och nymalen svartpeppar
- 500 g broccoli färsk
- 1 st purjolök
- 150 g fetaost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen med buljongtärning i vattnet. Häll av buljongen.
3
Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form, krydda med salt och peppar, och ugnsbaka cirka 10 minuter tills de är genomlagade.
4
Skär broccoli i bitar och purjolök i skivor. Lägg broccolin i kokande saltat vatten i tre minuter, lägg sedan i purjolök och koka en minut till. Häll av vattnet och rör ihop med bulgurn.
5
Smula fetaosten i bitar och vänd ner. Servera salladen ljummen
6
tillsammans med laxen.
Näringsvärde: Kcal 506, Fett 25 gram, Kolhydrater 28 gram, Fibrer 8 gram