Lammkotletter med sardellsmör

Du behöver Rucola- och sardellsmör: 200 g rumsvarmt, normalsaltat smör 10 raka sardellfiléer 1 stor vitlöksklyfta, hackad ca 30 g rucolasallad 2 msk hackad, färsk...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Rucola- och sardellsmör:
  • 200 g rumsvarmt, normalsaltat smör
  • 10 raka sardellfiléer
  • 1 stor vitlöksklyfta, hackad
  • ca 30 g rucolasallad
  • 2 msk hackad, färsk rosmarin
  • 2 msk hackad, färsk timjan
  • 1 tsk dijonsenap
  • ytterst lite salt
  • Till grillning:
  • 8 lammkotletter
  • 2 citroner
  • salt och peppar
  • Till servering:
  • grillade, kalla kokta färskpotatishalvor eller kokt färskpotatis
  • rucolasallad
  • tunt skivad rödlök

Gör så här

1
Mixa ihop ingredienserna till smöret och klicka ut det i en längd på smörpapper. Rulla försiktigt ihop till en rulle och lägg i frysen cirka 20 minuter.

2
Halvera citronerna. Grilla eller stek lammkotletterna i 2–3 minuter på varje sida (beroende på tjocklek). Grilla även citronerna i ett par minuter med snittytan nedåt, då blir de lite sötare och godare att pressa över. Servera lammet med smöret, tomater på kvist, grillad eller kokt färskpotatis, rucolasallad och tunna strimlor av rödlök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top