Läsar-recept

Läcker sommarlax

Du behöver 700 g laxfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 dl crème fraîche citron rivet skal och saft pressad av 1/2 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 700 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl crème fraîche
  • citron rivet skal och saft pressad av 1/2
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk salvia

Gör så här

1
Värm ugnen till 225 grader.

2
Skär laxen i 6 portionsbitar och lägg dem på ugnsäkert fat. Krydda med salt och peppar. Blanda crème fraîche, citronskal och saft, senap och salvia. Bred blandningen över fisken.( Hit kan rätten förberedas och stå några timmar i kylen.)

3
Stek laxen i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

4
Servera med potatis och lättkokta primörer.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top