Du behöver

  • 2 st kycklingbröst
  • marinad
  • 3 msk olja (gärna raps)
  • 1 msk basilika torkad
  • 1-1/2 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 st vitlöksklyfta krossad
  • Till stekning

  • smör
  • Mangosalsa

  • mango (400 g), skalad och tärnad
  • 1 st pepparfrukt urkärnad och finhackad
  • 1.5 st salladslökar tunt skivade
  • 3 msk limejuice färskpressad
  • 1.5 msk olja (raps eller oliv)
  • 1 tsk mynta finhackad färsk
  • 1 krm salt

Gör så här

Dela kycklingbrösten längs med. Blanda ingredienserna till marinaden. Häll marinad och kycklingbitar i en plastpåse. Låt dra i kylskåp ett par timmar eller till nästa dag. Trä upp kycklingbitarna på träspett. Bryn och efterstek dem. Tiden beror på bitarnas tjocklek. Servera dem varma, ljumma eller kalla. Blanda alla ingredienser till salsan. Låt stå kallt någon timme.

Kommentar:
Tips! Hittar du ingen chili, ta chilipeppar. Tänk på att det är starka saker du har att göra med. Utesluter du chili, finhacka lite röd paprika i stället.


Recept // Fler kyckling & fågelrecept