Kycklingleverpanna med potatismos

Du behöver 800 g mjölig potatis, skalad och i bitar 1–2 dl mjölk 1–2 tsk salt 2 krm vitpeppar 1/2 tsk strösocker 2 rödlökar 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g mjölig potatis, skalad och i bitar
  • 1–2 dl mjölk
  • 1–2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 2 rödlökar
  • 1 msk smör
  • 2 röda äpplen
  • 500 g tinad kycklinglever
  • svartpeppar
  • 1 1/2 dl portvin eller svartvinbärssaft
  • lite rostad lök till servering

Gör så här

1
1 Koka upp potatisen och sjud den riktigt mjuk. Häll bort vattnet och mosa med lite mjölk i taget, salt, peppar och socker.

2

3
2 Halvera, skala och skiva löken i lite av smöret på svag värme. Ta upp. Klyfta äpplet och stek bitarna, ta upp.

4

5
3 Ansa och dela levern i bitar. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra. Späd i pannan med vin eller stark saft, lägg tillbaka lök och äpple och låt puttra ett par minuter under lock före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top