Du behöver
- 800 g mjölig potatis, skalad och i bitar
- 1–2 dl mjölk
- 1–2 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- 1/2 tsk strösocker
- 2 rödlökar
- 1 msk smör
- 2 röda äpplen
- 500 g tinad kycklinglever
- svartpeppar
- 1 1/2 dl portvin eller svartvinbärssaft
- lite rostad lök till servering
Gör så här
1
1 Koka upp potatisen och sjud den riktigt mjuk. Häll bort vattnet och mosa med lite mjölk i taget, salt, peppar och socker.
2
3
2 Halvera, skala och skiva löken i lite av smöret på svag värme. Ta upp. Klyfta äpplet och stek bitarna, ta upp.
4
5
3 Ansa och dela levern i bitar. Stek i smör på medelvärme, salta och peppra. Späd i pannan med vin eller stark saft, lägg tillbaka lök och äpple och låt puttra ett par minuter under lock före servering.