Kycklinggryta med couscous

Du behöver 1 st kyckling butiksgrillad 2 st lökar grovhackade gula 1.5 msk margarin eller smör 1.5 msk vetemjöl 2.5 dl mjölk 0.5 dl vatten...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st kyckling butiksgrillad
  • 2 st lökar grovhackade gula
  • 1.5 msk margarin eller smör
  • 1.5 msk vetemjöl
  • 2.5 dl mjölk
  • 0.5 dl vatten
  • 1.5 msk kycklingfond från flaska
  • 0.5 st paprika strimlad röd
  • fetaost ca 100 g
  • basilikablad

Gör så här

1
Skär kycklingen i skinn- och benfria bitar.

2
Fräs lökhacket glansigt i matfett. Pudra över och rör i mjöl. Späd med mjölk och vatten lite i taget under omrörning. Smaka av med kycklingfond.

3
Tillsätt paprikastrimlor och sjud det hela några minuter. Blanda i kycklingbitarna.

4
Skär fetaosten i tärningar och strö över. Lägg på basilikablad.

5
Hetta upp couscous enligt anvisning på paketet och servera till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top