Kyckling saltimbocca med pressad potatis

Du behöver 800 g potatis 4 st kycklingfiléer ca 600 g 8 skiva lufttorkad skinka 8 st salviablad smör och olja till stekning 1 dl...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 800 g potatis
  • 4 st kycklingfiléer ca 600 g
  • 8 skiva lufttorkad skinka
  • 8 st salviablad
  • smör och olja till stekning
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kycklingfond konc
  • salt, svartpeppar
  • 150 g haricots verts

Gör så här

1
Koka potatisen i saltat vatten.

2
Dela varje kycklingfilé längsmed till tunna skivor. Lägg en skinkskiva och ett salviablad på varje kycklingskiva och fäst med tandpetare. Stek i smör och olja med skinksidan nedåt i två minuter, vänd och stek en minut till. Häll på vin, vatten och kycklingfond och låt puttra några minuter. Plocka ur kycklingen när den är genomlagad och koka ner skyn ytterligare. Klicka i lite smör mot slutet och smaka av. Värm kycklingen i skyn.

3
Koka bönorna ett par minuter i saltat vatten, pressa potatisen och servera till kycklingen med bönor och sky. Obs! Ta bort tandpetarna.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 479, Fett 18 g, Kolhydrater 31 g, Fibrer 4 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top