Du behöver
- 1 st aubergine
- 1 st squash
- 2 st lökar stora gula
- 1 st grön paprika
- rapsolja att steka i
- salt och svartpeppar
- 500 g lammkött t ex lammstek
- 7.5 dl vatten
- 2 msk tomatpuré
- 0.5 tsk salt till riset
- 400 g jasminris
- rapsolja
Gör så här
1
Skär aubergine, squash, lök och paprika i centimeterstora skivor och stek i omgångar i olja. Salta lätt och lägg åt sidan.
2
Skär köttet i tärningar. Bryn i olja, salta och peppra lätt. Lägg åt sidan. Koka upp vattnet i en kastrull. Rör ner tomatpuré och salt och tillsätt riset. Låt koka under lock på svag värme i cirka 15 minuter tills det mesta av vattnet har absorberats. Stäng av värmen och låt riset stå på plattan i ytterligare 7 minuter.
3
Häll lite olja i botten av en stor kastrull. Lägg i grönsakerna, därefter köttet och till sist riset. Värm försiktigt i kastrullen på svag värme, 10–15 minuter, tills alla lager är uppvärmda.
4
Lägg ett stort serveringsfat på grytan och vänd upp och ner så att allt hamnar på fatet med riset underst. Servera genast.
Detta är ett läsarrecept av Sirwa Dylman i Västerås.