Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • margarin eller smör
  • 1 st burk krossade tomater
  • 1 st lök hackad gul
  • 1 st paprika röd i
  • 1 st grön paprika
  • 1 st buljongtärning
  • 1 st vitlök pressad
  • 0.5 dl chilisås
  • 1.5 msk senap
  • 1 tsk basilika
  • 2 st lagerblad

Gör så här

1
1. Hacka löken och skär röd och grön paprika i tärningar
2
2. Stek ungefär 200 g köttfärs i taget i smör eller margarin.
3
3. Häll de krossade tomaterna med spadet i en rätt stor kastrull. Rör i den stekta köttfärsen, paprikan, löken och buljongtärningen. Smaka av med pressad vitlök, chilisås, senap och basilika. Lägg till sist i lagerbladen och låt den kryddiga köttfärssåen sakta koka cirka 20 minuter. Glöm inte att röra om då och då.
4
4. Servera gärna med en blandad sallad.

Recept // Fler köttfärsrecept