Korv med morotsris och senapssås

Du behöver 4 portioner parboiled ris 4 grova morötter 4 dl mellanmjölk 2 1/2 msk vetemjöl 1 dl vatten 2–3 msk senap salt, (vit)peppar 400...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner parboiled ris
  • 4 grova morötter
  • 4 dl mellanmjölk
  • 2 1/2 msk vetemjöl
  • 1 dl vatten
  • 2–3 msk senap
  • salt, (vit)peppar
  • 400 g köttkorv eller överbliven julkorv

Gör så här

1
Mät upp ris, vatten och salt efter paketets beskrivning. Skala morötterna, grovriv dem och låt dem koka med riset.

2
Koka upp mjölken under omrörning. Vispa i mjöl utrört i vatten och låt sjuda på lägre värme, under omrörning, minst 3 minuter. Smaksätt med senap, smaka av med salt och peppar.

3
Värm korven i mikro eller i hett vatten. Skiva den i inte alltför tunna skivor.


Kommentar:
Näringsvärde: Kcal 619, Fett 21 g, Kolhydrater 82 g, Fibrer 6 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top