Du behöver
- 5 dl vatten
- 1 st hönsbuljongtärning
- 6 st kycklingben färska/tinade
- 3 st dillstjälkar grova
- 1 msk smör
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl mjölk
- salt
- vitpeppar
- 0.5 tsk strösocker
- 1 st citron
- 1 dl dillvippor grovhackade
Gör så här
1
1. Koka upp vatten med buljongtärning och dillstjälkar. Sjud kycklingbenen möra i vätskan under lock, cirka 10 minuter på svag värme.
2
2. Smält smöret i (plastbelagd) kastrull, rör i mjöl och späd med mjölken plus 2 dl kokspad. Smaka av med salt, vitpeppar och socker, samt saften av 1/2-1 citron. Känn efter när mängden är lagom!
3
3. Vänd i dillen och lägg i kycklingbenen. Servera kokta broccolibuketter och ris till.