Du behöver

  • 5 dl vatten
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 6 st kycklingben färska/tinade
  • 3 st dillstjälkar grova
  • 1 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 st citron
  • 1 dl dillvippor grovhackade

Gör så här

1
1. Koka upp vatten med buljongtärning och dillstjälkar. Sjud kycklingbenen möra i vätskan under lock, cirka 10 minuter på svag värme.
2
2. Smält smöret i (plastbelagd) kastrull, rör i mjöl och späd med mjölken plus 2 dl kokspad. Smaka av med salt, vitpeppar och socker, samt saften av 1/2-1 citron. Känn efter när mängden är lagom!
3
3. Vänd i dillen och lägg i kycklingbenen. Servera kokta broccolibuketter och ris till.

Recept // Fler kyckling & fågelrecept