Klassisk tonfisksallad med fullkornsris

Du behöver 2.5 dl fullkornsris 2 st tonfisk eller olja 1.5 dl dill 1 st rödlök 4 st hårdkokta ägg Kall sås: 2 dl gräddfil...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2.5 dl fullkornsris
  • 2 st tonfisk eller olja
  • 1.5 dl dill
  • 1 st rödlök
  • 4 st hårdkokta ägg

Kall sås:

2 dl gräddfil
0.5 dl ketchup
2 msk lättmajonnäs
salt och peppar

Gör så här

1
Koka riset enligt förpackningens anvisning och låt det kallna.

2
Smula tonfisken och hacka dillen. Blanda tonfisk och dill med ris. Skiva rödlöken fint och strö över salladen. Skala och dela

3
äggen i klyftor och lägg dem runtom.

4
Blanda gräddfilen med ketchup och majonnäs. Salta och peppra såsen efter smak.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top