RECEPT FRÅN IK

Kavringsnitt med parmesankräm

Av . Foto: Björn Tesch

Tillagningstid: 10 minuter
12 stycken

Du behöver

  • 3 skiva kavring
  • 100 g naturell färskost
  • 3 dl fint riven parmesan
  • 2 msk grädde
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 0,5 msk hackade pistaschnötter
  • 2 st färska fikon

Gör så här

1

Stansa ut små rundlar ur kavringen eller skär bort kant­erna och skär i kvartar. 

2

Mosa eller mixa ihop färskost, parmesan och grädde. Smaka av med peppar och eventuellt en liten nypa salt. 

3

Spritsa eller klicka ut ostkrämen på rundlarna. Strö över pistaschhacket. Skär varje fikon i sex klyftor och lägg ovanpå ostkrämen.


Kommentar:
Så här kan du förbereda: 1. Stansa ut rundlar eller skär bitar av brödet dagen innan, förvara i plastpåse. 2. Gör krämen 1–2 dagar innan. Förvara i spritspåse i kylen. 3. Hacka nötterna dagen innan.

Recept