Du behöver
- 0.75 dl havregryn
- 1 dl mjölk
- 500 g köttfärs
- 1 st ägg
- 1 msk lök riven
- 1 tsk salt 1 krm svartpeppar
- 0.75 tsk kanel
- 1 msk honung
Till stekning:
smör
Gör så här
1
Lägg havregryn och mjölk i en bunke och låt svälla 5 minuter. Tillsätt köttfärs, ägg, lök, kryddor och honung. Blanda väl. Häll upp
2
lite kallt vatten i en skål och fukta händerna medan du rullar köttbullarna.
3
Bryn köttbullarna, inte för många åt gången, i en stekpanna med smör. Skaka pannan och vänd köttbullarna så de blir väl brynta runt om. Efterstek dem gärna i mikron eller i en gryta med lite vatten i.
Klicka på länkarna för fler rätter från Icakurirens julbord.