Italiensk korvsoppa med helt vete

Du behöver 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta stor 1 st morot 1 st stjälk blekselleri 0.5 st zucchini 0.5 msk färsk rosmarin repad...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1 st morot
  • 1 st stjälk blekselleri
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 msk färsk rosmarin repad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 pkt finkrossade tomater
  • 1.5 dl matvete
  • 250 g salsiccia färsk
  • 50 g haricots verts eller andra gröna bönor
  • salt, svartpeppar

Till servering

parmesanost

Gör så här

1
1 Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små bitar. Skiva sellerin. Skär zucchinin i tärningar.

2
2 Fräs grönsakerna med rosmarin i oljan i en gryta tills de har fått lite färg. Häll på vinet så att det fräser till i kastrullen.

3
3 Tillsätt vatten, buljongtärningar och finkrossade tomater. Låt koka upp.

4
4 Skiva korven och tillsätt den i soppan. Koka tills vetet är precis mjukt, i cirka 10 minuter. Halvera bönorna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Näringsvärde
Kcal 431, Fett 20 g, Kolhydrater 30 g, Fibrer 7 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top