Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta stor
- 1 st morot
- 1 st stjälk blekselleri
- 0.5 st zucchini
- 0.5 msk färsk rosmarin repad
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 1 l vatten
- 2 st hönsbuljongtärningar
- 1 pkt finkrossade tomater
- 1.5 dl matvete
- 250 g salsiccia färsk
- 50 g haricots verts eller andra gröna bönor
- salt, svartpeppar
Till servering
parmesanost
Gör så här
1
1 Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små bitar. Skiva sellerin. Skär zucchinin i tärningar.
2
2 Fräs grönsakerna med rosmarin i oljan i en gryta tills de har fått lite färg. Häll på vinet så att det fräser till i kastrullen.
3
3 Tillsätt vatten, buljongtärningar och finkrossade tomater. Låt koka upp.
4
4 Skiva korven och tillsätt den i soppan. Koka tills vetet är precis mjukt, i cirka 10 minuter. Halvera bönorna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.
Näringsvärde
Kcal 431, Fett 20 g, Kolhydrater 30 g, Fibrer 7 g