RECEPT FRÅN IK

Italiensk korvsoppa med helt vete

Av .

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta stor
  • 1 st morot
  • 1 st stjälk blekselleri
  • 0.5 st zucchini
  • 0.5 msk färsk rosmarin repad
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 l vatten
  • 2 st hönsbuljongtärningar
  • 1 pkt finkrossade tomater
  • 1.5 dl matvete
  • 250 g salsiccia färsk
  • 50 g haricots verts eller andra gröna bönor
  • salt, svartpeppar
  • Till servering

  • parmesanost

Gör så här

1
1 Skala och hacka lök och vitlök. Skala och skär moroten i små bitar. Skiva sellerin. Skär zucchinin i tärningar.
2
2 Fräs grönsakerna med rosmarin i oljan i en gryta tills de har fått lite färg. Häll på vinet så att det fräser till i kastrullen.
3
3 Tillsätt vatten, buljongtärningar och finkrossade tomater. Låt koka upp.
4
4 Skiva korven och tillsätt den i soppan. Koka tills vetet är precis mjukt, i cirka 10 minuter. Halvera bönorna och tillsätt dem. Smaka av med salt och peppar.

Kommentar:
Näringsvärde Kcal 431, Fett 20 g, Kolhydrater 30 g, Fibrer 7 g

Recept // Fler korv & charkrecept