RECEPT FRÅN IK

Inkokt Vätternröding med grön sparris

Av .

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg fjällröding
  • 2.5 l vatten
  • 5 msk salt
  • 2 msk kryddpeppar
  • 4 st krondillstjälkar
  • 2 st knippe grön sparris
  • Skarpsås:

  • 6 st äggulor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk senap svensk
  • 3 msk strösocker
  • 5 msk rödvinsvinäger
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 dl filmjölk
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Skölj och torka av rödingen. Lägg den i en kastrull, häll på kallt vatten tills det täcker och tillsätt salt. Koka upp, låt sjuda 5 minuter. Skumma av. Dra av kastrullen. Lägg i kryddpeppar och dill.
2
Låt fisken kallna i spadet och sätt kastrullen i kylskåpet att dra, helst över natten. Koka sparris­stjälkarna i lättsaltat vatten
3
4–5 minuter. Spola med kallvatten så att kokningen avstannar.
4
Skarpsås Vispa samman äggulor, salt, senap, socker och vinäger i en rostfri kastrull. Ställ den i en större kastrull med kokande vatten och vispa tills gulorna tjocknar till en kräm. Ta upp och låt svalna.
5
Vispa grädden till mjukt skum och blanda med äggkrämen. Smaka av med filmjölk, salt och peppar.
6
Skinna av och filea fisken före servering. Lägg upp på tallrikar med sparrisen. Servera med skarpsåsen och färskpotatis.

Recept // Fler fiskrecept