Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • morot (ca 300 g)
  • 3 msk olivolja
  • 2 st burkar kikärter sköljda och avrunna
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk spiskummin malen
  • 2 krm malen ingefära
  • 2 st grönsaksbuljongtärningar
  • vatten ca 1 liter hett
  • 0.5 st koriander kruka grovhackad
  • svartpeppar nymalen
  • 4 st bröd portionsbitar

Gör så här

1
Skala och hacka löken och morötterna. Fräs det hackade i oljan, cirka 5 minuter. Tillsätt kikärterna och fräs cirka 5 minuter. Krydda med koriander, spiskummin och ingefära och fräs cirka 1 minut.
2
Ta upp 4–6 msk av det frästa och spara till garneringen. Smula ner buljongtärningarna. Blanda i cirka hälften av vattnet och sjud soppan under lock cirka 10 minuter.
3
Ta kastrullen från värmen och mixa soppan med stavmixer. Späd soppan med resten av vattnet till önskad konsistens och ge den ett uppkok.
4
Smaka av.
5
Fördela soppan i skålar och toppa med det sparade fräset och koriandern. Peppra.
6
Servera med bröd.

Kommentar:
Tänk på att spiskummin kan variera i styrka och smak. Smaka dig fram när du kryddar din soppa.

Recept // Fler ärtor, bönor & linserrecept