Hemgjord kräftbuljong

Du behöver kräftor cirka 2 liter skal av vanliga 2 msk matolja 1 st gul lök skivad 1 st morot skivad 2 tsk dillfrö 1...


1 portion

Du behöver

  • kräftor cirka 2 liter skal av vanliga
  • 2 msk matolja
  • 1 st gul lök skivad
  • 1 st morot skivad
  • 2 tsk dillfrö
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl ljus öl eller mellanmörkt lättöl
  • vatten

Gör så här

1
Lägg kräftskalen i en bunke och krossa dem med kanten på en liten skärbräda eller liknande. Fräs dem 2 minuter i oljan tillsammans med lök, morot, dillfrö och tomatpuré. Häll på ölen och vatten så att det täcker.

2
Koka sakta utan lock i 15 minuter, skumma. Sila över buljongen till en annan kastrull och koka ner till cirka 4 dl återstår.


Kommentar:
Perfekt sätt att ta vara på skal efter kräftskivan. Mängden skal motsvarar det som blir över av cirka 1 kg kräftor.
Tips: Har du inga kräftskal sparade kan du med fördel skala ett paket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top