Du behöver
- kräftor cirka 2 liter skal av vanliga
- 2 msk matolja
- 1 st gul lök skivad
- 1 st morot skivad
- 2 tsk dillfrö
- 1 msk tomatpuré
- 2 dl ljus öl eller mellanmörkt lättöl
- vatten
Gör så här
1
Lägg kräftskalen i en bunke och krossa dem med kanten på en liten skärbräda eller liknande. Fräs dem 2 minuter i oljan tillsammans med lök, morot, dillfrö och tomatpuré. Häll på ölen och vatten så att det täcker.
2
Koka sakta utan lock i 15 minuter, skumma. Sila över buljongen till en annan kastrull och koka ner till cirka 4 dl återstår.
Perfekt sätt att ta vara på skal efter kräftskivan. Mängden skal motsvarar det som blir över av cirka 1 kg kräftor.
Tips: Har du inga kräftskal sparade kan du med fördel skala ett paket.