Gyllengult ris med gurkmeja

Du behöver 4 dl basmatiris 2 st lagerblad 3 st kryddnejlikor 5 st svartpepparkorn salt ca 1 tsk 7 dl vatten 1 tsk gurkmeja Gör...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl basmatiris
  • 2 st lagerblad
  • 3 st kryddnejlikor
  • 5 st svartpepparkorn
  • salt ca 1 tsk
  • 7 dl vatten
  • 1 tsk gurkmeja

Gör så här

1
1. Lägg riset i kastrull som har tättslutande lock. Lägg även i lagerblad, nejlikor, peppar och salt.

2
2. Häll på vattnet och låt koka upp under lock på hög värme. När det kokar ska värmen sänkas till lägsta, och gurkmejan röras i.

3
3. På med locket och låt sjuda färdigt under lock. Rör försiktigt om strax före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top