Du behöver
- 250 g champinjoner
- 1 st liten gul lök
- 2 msk smör eller olja
- 1 dl äppeljuice
- 1.5 dl vispgrädde
- 100 g hummus (kikärtspasta)
- 500 g fullkornspasta eller 400 g torkad
- salt
- svartpeppar
- salviablad färska
- 1 dl parmesanost riven
Gör så här
1
Börja med svampragun: Dela varje champinjon i fyra klyftor. Skala och finhacka löken. Fräs löken blank i matfettet i en stekpanna med hög kant. Lägg i champinjonerna och stek tills de fått lite färg. Häll i äppeljuicen samt grädden, koka upp och låt sjuda 3–4 minuter. Vispa ner kikärtspasta, koka upp och smaka av. Lägg på lock så ragun håller värmen.
2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
3
Sila av pastan, spara lite av kokvattnet. Vänd in pastabanden i ragun i pannan. Späd med lite av pastavattnet om ragusåsen känns för tjock. Strimla salviablad och vänd in i rätten. Strö riven ost över och servera på en gång.
Kcal 500, Fett 25 g, Kolhydrater 50 g, Fibrer 7 g