Grisragu med rödbetor och rädisor

Du behöver 200 g grisbringa (eller sidfläsk med svål) 16 små rödbetor 400 g grisrygg i bit (eller fläskkotlett med svål) 2 msk smör 2...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g grisbringa (eller sidfläsk med svål)
  • 16 små rödbetor
  • 400 g grisrygg i bit (eller fläskkotlett med svål)
  • 2 msk smör
  • 2 dl kalvsky (vatten + 1 msk kalvfond på flaska)
  • 2 msk grisblod, silat
  • spansk körvel, anisisop till
  • garnering (eller bara vanlig körvel)
  • 8–12 fina rädisor, delade (gärna blandade sorter)

Gör så här

1
Salta och peppra grisbringan. Rosta den i ugn på 160 grader tills den är mör och frasig, tar 3–4 timmar.

2
Koka rödbetorna mjuka i 10–15 minuter i saltat vatten och skala under kallvattenkranen.

3
Skåra svålen på grisryggen i rutor, salta och peppra. Stek den runt om i smör tills svålen är krispig, ös med smör.

4
Baka klart i ugn på 120 grader tills innertemperaturen är 56 grader. Använd stektermometer. Vila den därefter i cirka 10 minuter.

5
Sjud upp kalvskyn, lägg i rödbetorna och rör försiktigt i grisblodet. Det får inte koka, då blir det grynigt, salta och peppra. Skär köttet i bitar, arrangera på tallrikar, garnera med rädisor och örter.

6
Tips! Vill man inte använda grisblod kan man ta lika mycket stark svartvinbärssaft. Om man vill kan man reda av skyn med majsena till simmig konsistens.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top