Grillade marulkskotletter

Du behöver 4 st kotletter citron saften av 1 2.5 msk finhackade färska örter persilja, basilika, mynta, timjan och dragon 2 st pressade vitlöksklyftor 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st kotletter
  • citron saften av 1
  • 2.5 msk finhackade färska örter persilja, basilika, mynta, timjan och dragon
  • 2 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar nymalen
  • 0.5 msk olivolja (oliv)olja
  • 4 st potatis stora

Gör så här

1
Pensla kotletterna med citronsaft. Blanda örthack, vitlök, salt och peppar, fördela blandningen över fiskens köttsidor. Låt ligga och dra 15 minuter. Grilla i lätt oljad ugnsform i övre delen av 250-gradig ugn cirka 10 minuter.

2
Mikropotatis: Snitta ett kryss i varje potatis och mikra dem på full effekt 10-14 minuter. Känn med en sticka när potatisarna är ätmjuka inuti.

3
Yoghurtsås: 2 dl matlagningsyoghurt smaksätts med salt, stött rosépeppar, pressad vitlök och 1/2 dl finhackad purjo. Skedas över potatisarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top