Du behöver

  • Sås
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl lätt-creme fraiche
  • 1 msk pressad lime
  • det rivna skalet av 1 lime
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk honung
  • 1 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • Sallad
  • 1/2 påse blandad sallad
  • 10–15 rädisor i klyftor
  • 100 g lättkokta haricots verts
  • 75 g sockerärter, strimlade
  • 3/4 blomkålshuvud i buketter
  • olivolja och salt
  • en näve ärtskott
  • Entrecoten
  • 2 tsk chiliflakes
  • 1 msk malen koriander
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk timjan
  • 1 msk råsocker
  • 4 skivor entrecote à 150 g
  • salt

Gör så här

1
Sås: Rör ihop ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2
Sallad: Vänd ihop grönsakerna med ett par matskedar olivolja och lite salt. Toppa med ärtskott om du vill. Såsen blir god som dressing.
3
Entrecote Blanda alla kryddor (utom salt) i en skål. Gnid in köttets båda sidor, låt ligga 5 minuter. Salta och grilla köttet 2 minuter på varje sida. Servera med sås och sallad.

Recept // Fler nötköttrecept