Du behöver
- Sås
- 2 dl majonnäs
- 1 dl lätt-creme fraiche
- 1 msk pressad lime
- det rivna skalet av 1 lime
- 1 vitlöksklyfta, pressad
- 1 msk honung
- 1 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- Sallad
- 1/2 påse blandad sallad
- 10–15 rädisor i klyftor
- 100 g lättkokta haricots verts
- 75 g sockerärter, strimlade
- 3/4 blomkålshuvud i buketter
- olivolja och salt
- en näve ärtskott
- Entrecoten
- 2 tsk chiliflakes
- 1 msk malen koriander
- 1 msk grovmalen svartpeppar
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk timjan
- 1 msk råsocker
- 4 skivor entrecote à 150 g
- salt
Gör så här
1
Sås: Rör ihop ingredienserna, smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.
2
Sallad: Vänd ihop grönsakerna med ett par matskedar olivolja och lite salt. Toppa med ärtskott om du vill. Såsen blir god som dressing.
3
Entrecote Blanda alla kryddor (utom salt) i en skål. Gnid in köttets båda sidor, låt ligga 5 minuter. Salta och grilla köttet 2 minuter på varje sida. Servera med sås och sallad.