RECEPT FRÅN IK

Grekisk sallad med vattenmelon

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg vattenmelon
  • 7 st smågurkor
  • 1 st förp rucola alt småbladig sallad ca 100 g
  • småbladig sallad
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 5 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 22 st kalamataoliver
  • 4 skiva fetaost
  • 0.5 tsk Torkade grekiska kryddor tex oregano och basilika
  • Garnering och servering

  • 1 dl picklad rödlök
  • basilikablad
  • gott bröd

Gör så här

1

Skala melonen, kärna ur och skär den i bitar.

2

Ansa, dela och skär gurkan i bitar.

3

Blanda rucola med vinäger och 3 msk av oljan i en stor skål. Salta och peppra. Vänd ner vattenmelon, gurka och oliver.

4

Fördela salladen i serveringsskålar. Toppa med osten.Ringla över resten av oljan och smula över torkad basilika.

5

Garnering och servering: Garnera med picklad lök och färsk basilika. Servera gärna med ett gott bröd.


Passar till:

Recept