Du behöver
- 200 g sockerärter djupfrysta
- 350 g lax gravad i skivor
- gravlaxsås ca 4 msk
Chèvresnittar:
2 st brödskivor rostade vita
chèvre (fransk getost)
Gör så här
1
Koka sockerärterna lätt enligt anvisning på paketet. Låt dem rinna av väl och kallna.
2
Bred ut sockerärterna på fyra tallrikar. Vrid fyra av laxskivorna till “rosor” att placera i mitten på varje tallrik. Skär övriga laxskivor i bitar/strimlor och lägg runt om.
3
Droppa över lite gravlaxsås. Sätt tallrikarna i kylen så länge.
4
Kantskär brödskivorna och fördela skivad eller grovt hackad chèvre ovanpå. Gratinera i 200 grader 5-10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Skär skivorna på snedden till trekantiga snittar. Servera dem direkt, med laxtallrikarna.
Fler exempel på entrérätter hittar du om klickar på länkarna nedan!