Gravad lax på sockerärtsbädd

Du behöver 200 g sockerärter djupfrysta 350 g lax gravad i skivor gravlaxsås ca 4 msk Chèvresnittar: 2 st brödskivor rostade vita chèvre (fransk getost)...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g sockerärter djupfrysta
  • 350 g lax gravad i skivor
  • gravlaxsås ca 4 msk

Chèvresnittar:

2 st brödskivor rostade vita
chèvre (fransk getost)

Gör så här

1
Koka sockerärterna lätt enligt anvisning på paketet. Låt dem rinna av väl och kallna.

2
Bred ut sockerärterna på fyra tallrikar. Vrid fyra av laxskivorna till “rosor” att placera i mitten på varje tallrik. Skär övriga laxskivor i bitar/strimlor och lägg runt om.

3
Droppa över lite gravlaxsås. Sätt tallrikarna i kylen så länge.

4
Kantskär brödskivorna och fördela skivad eller grovt hackad chèvre ovanpå. Gratinera i 200 grader 5-10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Skär skivorna på snedden till trekantiga snittar. Servera dem direkt, med laxtallrikarna.


Kommentar:
Fler exempel på entrérätter hittar du om klickar på länkarna nedan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top