Glaserade rödbetor med smålök och haricots verts

Du behöver 3 st rödbetor 12 st steklök 150 g haricots verts 2 msk flytande honung saft från 1 citron 1 tsk flingsalt 2 msk...


6 portioner

Du behöver

  • 3 st rödbetor
  • 12 st steklök
  • 150 g haricots verts
  • 2 msk flytande honung
  • saft från 1 citron
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk smör

Gör så här

1
Tvätta och koka rödbetorna mjuka med skalet på i saltat vatten. Det tar 20–30 minuter. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Skala steklöken och koka den mjuk, 5–6 minuter i saltat vatten.

2
Skär av ändarna på bönorna och koka dem nästan mjuka i saltat vatten.

3
Blanda honung och citronsaft.

4
Smält smöret i en stekpanna och tillsätt grönsakerna. Sväng runt grönsakerna i smöret, tillsätt honungsblandningen och salt, servera.


Kommentar:
Friskt och fräscht tillbehör till lammracksen och julens andra kötträtter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top