Fyllda ägg

Du behöver 4.5 st hårdkokta ägg 2 msk crème fraîche 1.5 msk senap ljus fransk 1 st gräslök knippa 2 msk lök finhackad gul salt...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4.5 st hårdkokta ägg
  • 2 msk crème fraîche
  • 1.5 msk senap ljus fransk
  • 1 st gräslök knippa
  • 2 msk lök finhackad gul
  • salt och vitpeppar

Gör så här

Skala och halvera äggen. Ta ut gulorna. Kör dem i mixer med crème fraîche och senap samt hälften av gräslöken. Lägg också i löken och krydda med salt och vitpeppar. Kör ytterligare några ögonblick och fyll sedan urholkningarna i ägghalvorna med denna massa. Strö över hackad gräslök, lägg i en plastlåda och ta med på utflykten.


Kommentar:
Ta fram picknickkorgen och gör som Ingela Rosander på Österlen i Skåne: Packa picknick med barnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top