Fullkorniga formbröd

Du behöver 50 g jäst 1 l Ljummet vatten 8 dl rågkross eller vetekross 2 tsk salt 5 dl grahamsmjöl vetemjöl ca 12 dl Gör...


3 portioner

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 1 l Ljummet vatten
  • 8 dl rågkross eller vetekross
  • 2 tsk salt
  • 5 dl grahamsmjöl
  • vetemjöl ca 12 dl

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke. Häll på vattnet och rör till jästen löser sig. Tillsätt kross, salt och mjöl. Arbeta ihop degen som blir ganska lös.

2

3
Smörj och mjöla tre avlånga 1 1/2 liters formar. Fördela degen i formarna och platta till den med mjölad hand. Täck formarna med bakduk och jäs 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda cirka 1 timme på nedersta falsen. Stjälp bröden ur formarna och låt dem svalna på galler.


Kommentar:
Detta är ett av flera recept som är en smakstart på dagen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top