Du behöver

  • 4 st ägg
  • jordnötsolja till stekning
  • 400 g kycklingfilé i strimlor
  • 6 cm ingefära finriven
  • 2 st vitlöksklyftor rivna
  • 2 msk sherry
  • 1 st broccoli stånd i små buketter
  • 1 st paprika urkärnad, i strimlor
  • 4 st salladslökar strimlade
  • 12 dl ris kokt kallt
  • 2 msk ostronsås asiatisk
  • 2 msk ljus soja
  • 1/2 –1 st chili urkärnad, skivad
  • 2 st salladslökar strimlade
  • 1 kruka koriander

Gör så här

1
Vispa upp äggen och stek dem på ena sidan till en tunn omelett i het stekpanna med jordnötsolja.
2
2 Stek kycklingen i olja ett par minuter, tillsätt ingefära, vitlök och sherry. Tillsätt och stek broccoli, paprika och salladslök. När det är nästan klart, vänd i riset och smaksätt med ostronsås och soja. Strimla omeletten, lägg i. Strö på chili, salladslök och koriander.

Kommentar:
Kcal 539, Fett 11 g, Kolhydrater 64 g, Fibrer 3 g

Recept // Fler kyckling & fågelrecept