Fläskfilé med pintobönor

Du behöver 3 dl pintobönor 3 dl vatten 1 msk kalvfond på flaska apelsin saften och det rivna skalet från 1 1 msk råsocker eller...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl pintobönor
  • 3 dl vatten
  • 1 msk kalvfond på flaska
  • apelsin saften och det rivna skalet från 1
  • 1 msk råsocker eller brun farin
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk maizenaredning
  • 3 msk sesamfrön
  • 600 g fläskfilé putsad
  • salt och peppar
  • matolja till stekning
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1 msk matolja
  • 2 msk ingefära riven
  • rucolasallad lite

Gör så här

1
Lägg bönorna i blöt över natten. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 45 minuter. Slå bort vattnet. Häll kalvfond, vatten, pressad apelsin, råsocker och soja i en kastrull. Koka upp och red av med maizenaredning, smaka eventuellt av med lite salt.

2
Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torr stekpanna.

3
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda fläskfilén med salt och svartpeppar. Bryn den runt om i en stekpanna med lite matolja. Efterstek den i ugnen i cirka 20-25 minuter.

4
Fräs vitlöken i olja, försiktigt så att den inte får färg. Lägg i de kokta bönorna så att de blir varma, rör i ingefäran, smaka av med salt.

5
Lägg apelsinskalen i såsen och koka upp. Skär upp fläskfilén i två centimeter tjocka skivor. Lägg upp på tallrikar eller fat. Strö lite sesamfrön över och garnera med rucolasallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top