Du behöver
- 3 dl pintobönor
- 3 dl vatten
- 1 msk kalvfond på flaska
- apelsin saften och det rivna skalet från 1
- 1 msk råsocker eller brun farin
- 1 msk japansk soja
- 2 msk maizenaredning
- 3 msk sesamfrön
- 600 g fläskfilé putsad
- salt och peppar
- matolja till stekning
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1 msk matolja
- 2 msk ingefära riven
- rucolasallad lite
Gör så här
1
Lägg bönorna i blöt över natten. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten i cirka 45 minuter. Slå bort vattnet. Häll kalvfond, vatten, pressad apelsin, råsocker och soja i en kastrull. Koka upp och red av med maizenaredning, smaka eventuellt av med lite salt.
2
Rosta sesamfröna gyllenbruna i en torr stekpanna.
3
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda fläskfilén med salt och svartpeppar. Bryn den runt om i en stekpanna med lite matolja. Efterstek den i ugnen i cirka 20-25 minuter.
4
Fräs vitlöken i olja, försiktigt så att den inte får färg. Lägg i de kokta bönorna så att de blir varma, rör i ingefäran, smaka av med salt.
5
Lägg apelsinskalen i såsen och koka upp. Skär upp fläskfilén i två centimeter tjocka skivor. Lägg upp på tallrikar eller fat. Strö lite sesamfrön över och garnera med rucolasallad.