Du behöver
- 2 st gula lökar
- 0.5 dl olivolja
- 1 l vatten
- 2 st fiskbuljongtärning eller ca 3 msk fisk- eller hummerfond från flaska
- 1 st burk krossade tomater (400 g)
- 1 tsk fänkålskrydda
- 1.5 tsk timjan
- 1 st lagerblad
- 1.5 st pressade vitlöksklyftor
- 1.5 tsk salt
- 1 st fänkålsstånd
- 1 pkt fiskfilé (djupfryst), 400 g
- 500 g räkor med skal
- baguette butiksbakad
Vitlöksmajonnäs:
1.5 dl majonnäs
1 st saffran 0,5 g
2.5 st pressade vitlöksklyftor
salt svartpeppar
hackad persilja
Använd lättmajonnäs för att minska på fettet. Tänk på att den oftast innehåller mjölkprotein, om du inte tål laktos.