Fiskbullar och bacon med rödbetsris

Du behöver 1 dl ris 2 dl vatten 1/2 dl rödbetsspad 1/2 tsk salt 1 dl finhackad inlagd rödbeta 6 skivor bacon 300 g fiskbullar...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 dl ris
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl rödbetsspad
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl finhackad inlagd rödbeta
  • 6 skivor bacon
  • 300 g fiskbullar
  • 1 krm spiskummin
  • 100 g gröna bönor, frysta eller konserverade

Gör så här

1
Koka riset mjukt med vatten, rödbetsspad och salt, cirka 20 minuter. Blanda ner rödbetstärningarna och lägg upp riset i matlådorna.

2
Dela baconskivorna och stek dem i stekpanna på medelvarm platta. Ta upp dem på kökspapper att rinna av. Lägg fiskbullarna i baconfettet och bryn dem tills de får fin yta. Dofta över med spiskummin och lägg upp fiskbullarna och baconskivorna ovanpå

3
riset tillsammans med bönorna. Ät bröd till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top