RECEPT FRÅN IK

Färskpotatis- och primörsallad

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 30 minuter
6 portioner

Du behöver

  • 700 g färskpotatis
  • 1 st grön sparris knippe
  • 1 st lök knippe
  • 4 st knippmorötter
  • 12 st sockerärtor
  • Örtolja

  • 1 st basilika knippa
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk grovkornig senap
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

1

Borsta och tvätta potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten ca 15 minuter. Ånga av.

2

Bryt av den nedersta hårda delen av sparrisen och skär den i bitar. Skala och skär lök­en i bitar. Ansa och skala morötterna, men låt gärna en bit av blasten vara kvar. Skär morötterna i bitar. Dela ärtorna.

3

Förväll sparris, lök, morötter och ärtor i lättsaltat kokande vatten ca 3 minuter. Kyl grönsakerna i iskallt vatten och låt rinna av i ett durkslag.

4

Örtolja Mixa örter och raps­olja. Blanda i olivolja och senap, smula ner saltet. 

5

Blanda oljan med potatis och grönsaker i en skål. Servera salladen ljummen eller kyld. 


Recept