Du behöver
- 1 st squash (ca 500 g), medelstor
- 0.5 st krossade tomater (400 g)
- 1 st lök liten gul
- 300 g fläskfärs
- 1 st ägg
- 0.5 dl mjölk
- 1 tsk timjan
- salt
- svartpeppar
- 1 msk japansk soja
- 1.5 dl riven ost
Att servera till:
kokt ris
Gör så här
1
1. Dela squashfrukten längs med och gröp ur en del av fruktköttet. Grovhacka fruktköttet och blanda det med tomaterna.
2
2. Skala och finhacka löken.
3
3. Blanda färs, lök, ägg, mjölk, timjan, salt och peppar.
4
4. Placera de urgröpta squashhalvorna i en ugnssäker form. Fyll dem med färsen. Häll över soja och strö över ost. Fördela tomat- och squashhacket runt om. Krydda med mer salt, peppar och timjan.
5
5. Stek mitt i ugnen i 200 grader 15-20 minuter, tills färsen är helt genomstekt och fått fin färg.
6
6. Servera direkt med kokt ris.
Om du vill ändra:
Använd solhavre istället för mjölk om du inte tål mjölkprodukter.