Färsfylld squash med kokt ris

Du behöver 1 st squash (ca 500 g), medelstor 0.5 st krossade tomater (400 g) 1 st lök liten gul 300 g fläskfärs 1 st...


2 portioner

Du behöver

  • 1 st squash (ca 500 g), medelstor
  • 0.5 st krossade tomater (400 g)
  • 1 st lök liten gul
  • 300 g fläskfärs
  • 1 st ägg
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 tsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 msk japansk soja
  • 1.5 dl riven ost

Att servera till:

kokt ris

Gör så här

1
1. Dela squashfrukten längs med och gröp ur en del av fruktköttet. Grovhacka fruktköttet och blanda det med tomaterna.

2
2. Skala och finhacka löken.

3
3. Blanda färs, lök, ägg, mjölk, timjan, salt och peppar.

4
4. Placera de urgröpta squashhalvorna i en ugnssäker form. Fyll dem med färsen. Häll över soja och strö över ost. Fördela tomat- och squashhacket runt om. Krydda med mer salt, peppar och timjan.

5
5. Stek mitt i ugnen i 200 grader 15-20 minuter, tills färsen är helt genomstekt och fått fin färg.

6
6. Servera direkt med kokt ris.


Kommentar:
Om du vill ändra:
Använd solhavre istället för mjölk om du inte tål mjölkprodukter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top