Du behöver

  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk riven pepparrot
  • 1 msk hackad gräslök
  • salt
  • 800 g potatis skrubbad färsk
  • 2 msk matolja
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 dl hackad persilja
  • 5 st bratwurst

Gör så här

1
Blanda lätt-crème fraiche, senap, pepparrot och gräslök. Smaka av med salt och ställ åt sidan.
2
Skär potatisen i klyftor. Stek den gyllenbrun i oljan på medelhög värme i 8-10 minuter.
3
Tillsätt pressad vitlök, sänk värmen och stek i ytterligare ett par minuter. Rör i persiljan mot slutet.
4
Snitta skinnet på bratwursten och stek den i torr panna runt om i 6-7 minuter. Servera med potatisen och den goda såsen.

Recept // Fler korv & charkrecept