Blinier

Du behöver 10 g jäst 2.5 dl mjölk 1.5 dl bovetemjöl 1 dl vetemjöl 0.75 dl gräddfil 1 st ägg salt smör till stekning Gör...


25 portioner

Du behöver

  • 10 g jäst
  • 2.5 dl mjölk
  • 1.5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 0.75 dl gräddfil
  • 1 st ägg
  • salt
  • smör till stekning

Gör så här

Smula sönder jästen i en bunke. Ljumma mjölken (37 grader). Lös jästen i mjölken. Tillsätt bovete- och vetemjöl varvat med gräddfil. Dela äggulan från vitan. Rör ner äggula och salt. Vispa till en slät smet. Låt den jäsa i 30 minuter. Vispa äggvitan styv. Vänd ner den. Smält lite smör i en blinipanna eller plättlagg. Stek blinierna gyllene några minuter på varje sida.


Kommentar:
Receptet är hämtat från den förstaklassiga restaurangen Nordgården, utanför Göteborg. För fler recept från Nordgården, klicka på länkarna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top