RECEPT FRÅN IK

Asiatisk svampsoppa med koriander

Av .

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g ostronskivling eller trattkantarell
  • smör att steka i
  • salt
  • 1 st kycklingbuljongtärning
  • 1 l vatten
  • 1 st lime saften
  • 2 tsk fisksås asiatisk
  • 2 tsk socker
  • purjolök eller 4 salladslökar
  • 1 st koriander knippa

Gör så här

1
Rensa svampen och fräs den i smör i en stor kastrull, strö över en nypa salt. Fräs svampen tills vätskan är borta.
2
Tillsätt buljongtärning, vatten, limesaft, fisksås och socker. Skölj purjolöken eller salladslöken och skiva den fint.
3
Lägg löken i soppan och låt alltsammans puttra i 10 minuter. Smaka av med salt.
4
Hacka koriander och strö i soppan vid servering.

Recept // Fler svamprecept