apelsinmarinerat ankbröst

Du behöver ankbröst Marinad 4 st vitlöksklyftor pressade 2 st apelsiner saften 150 g flytande honung 4 msk teriyakisås (Blue Dragon) 2 msk koncentrerad apelsinjuice...


4 portioner

Du behöver

  • ankbröst

Marinad

4 st vitlöksklyftor pressade
2 st apelsiner saften
150 g flytande honung
4 msk teriyakisås (Blue Dragon)
2 msk koncentrerad apelsinjuice

Gör så här

1
Blanda alla ingredienser till marinaden. Häll den över ankbrösten. Ställ kallt 2-3 timmar eller över natten.

2
Stek ankbrösten i het panna eller på grillen. Passa brösten noga. Honungen gör att ytan lätt bränns vid. Ytan ska bli knaprig, inte svart.

3
Efter ett par minuters stektid – sätt in brösten i 175 graders ugnsvärme cirka 15 minuter. Låt gärna köttet få en rosa kärna, då blir det saftigast.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top