Key lime raw pie

Du behöver Botten: 3 dl pecannötter 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver 2 msk honung Fyllning: 9 dl cashewnötter 2 1/4 dl pressad lime 2 lime rivet...


12 portioner

Du behöver

  • Botten:
  • 3 dl pecannötter
  • 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver
  • 2 msk honung
  • Fyllning:
  • 9 dl cashewnötter
  • 2 1/4 dl pressad lime
  • 2 lime rivet limeskal
  • 1 lime, skuren i tunna skivor
  • 6 msk kokosolja
  • 4 1/2 msk honung
  • 1 1/2 dl vatten

Gör så här

1
1. Kör pecannötterna till ett fint mjöl i matberedare.

2

3
2. Tillsätt vaniljpulver och honung och kör igen.

4

5
3. Platta ut degen tunt i en pajform, eller i en form med löstagbar kant.

6

7
4. Kör cashewnötterna till ett mjöl i mixer.

8

9
5. Tillsätt limejuice och limeskal. Mixa och tillsätt vatten, lite i taget tills konsistensen blir krämig.

10

11
6. Tillsätt kokosolja och honung, mixa igen.

12

13
7. Bred ut fyllningen på pajbotten och garnera med limeskivor.

14

15
8. Ställ in i kylen ca 2 tim före servering.


Kommentar:
Receptet kommer från boken ”Raw Delight” av Erica Palmcrantz och Irmela Lilja, Ica Bokförlag 2010.
411 KCAL PER PORTION
E% 6 proc protein, 72 proc fett, 22 proc kolhydrater

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top