Svampgratinerade kotletter

Du behöver fläskkotletter (ca 1 kg), benfria smör salt svartpeppar 200 g trattkantareller annan svamp 1.5 dl bröd rivet vitt 0.75 dl hackad persilja 1.5...

Tillagningstid: 20 minuter
6 portioner

Du behöver

  • fläskkotletter (ca 1 kg), benfria
  • smör
  • salt
  • svartpeppar
  • 200 g trattkantareller annan svamp
  • 1.5 dl bröd rivet vitt
  • 0.75 dl hackad persilja
  • 1.5 dl gratängost riven
  • 1 msk citron grovrivet skal från

Gör så här

Stek kotletterna cirka 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Lägg över dem i en smord ugnssäker form. Stek svampen. Salta, peppra och fördela den över kotletterna. Blanda övriga ingredienser och strö över kotletter och svamp. Gratinera i 225 graders ugnsvärme cirka 10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top