Du behöver
- 6 st röda paprikor
- 30 g smör
- 1.5 st purjolök strimlade
- 1 tsk kummin
- 1 l kycklingbuljong
- 3 st potatis
- 1 st burk hela tomater
- 1 msk tomatpuré
- salt svartpeppar
- crème fraîche
Gör så här
1
Grilla paprikan tills den fått en svart hinna. Sätt åt sidan tills den kallnat och ta sedan av skalet.
2
Smält smör och stek purjolöken tills den blivit mjuk. Tillsatt kummin och stek i några minuter. Tillsätt kycklingbuljongen.
3
Skala potatisen och skär i små tärningar. Stek potatisen mjuk.
4
Skär paprikan i strimlor och lägg i buljongen ttillsammans med tomaterna (utan spad). Tillsätt tomatpurén.
5
Mixa alla ingredienser till en puré och värm. Smaka av med salt och svartpeppar.
6
Servera soppan garnerad med crème fraîche.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.