Läsar-recept

Paprikasoppa

Du behöver 6 st röda paprikor 30 g smör 1.5 st purjolök strimlade 1 tsk kummin 1 l kycklingbuljong 3 st potatis 1 st burk...


4 portioner

Du behöver

  • 6 st röda paprikor
  • 30 g smör
  • 1.5 st purjolök strimlade
  • 1 tsk kummin
  • 1 l kycklingbuljong
  • 3 st potatis
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • salt svartpeppar
  • crème fraîche

Gör så här

1
Grilla paprikan tills den fått en svart hinna. Sätt åt sidan tills den kallnat och ta sedan av skalet.

2
Smält smör och stek purjolöken tills den blivit mjuk. Tillsatt kummin och stek i några minuter. Tillsätt kycklingbuljongen.

3
Skala potatisen och skär i små tärningar. Stek potatisen mjuk.

4
Skär paprikan i strimlor och lägg i buljongen ttillsammans med tomaterna (utan spad). Tillsätt tomatpurén.

5
Mixa alla ingredienser till en puré och värm. Smaka av med salt och svartpeppar.

6
Servera soppan garnerad med crème fraîche.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top