• Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Lammfärsbullar, kålpanna med lammfärs och lammfärscurry

    Lammfärs är smakrik och god och passar bra till grytor, köttbullar eller att fräsas med goda kryddor. Vi bjuder på kålpudding, rosmarindoftande köttbullar och en lammfärspanna med indiska tillbehör.

    Lammfärsbullar, kålpanna med lammfärs och lammfärscurry
    Foto: Lee Kearney
    Lammfärsbullar med rosmarin
    Huvudrätt

    Lammfärsbullar med rosmarin

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Kålpanna med lammfärs
    Huvudrätt

    Kålpanna med lammfärs

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se
    Lammfärscurry med kokosmjölk
    Huvudrätt

    Lammfärscurry med kokosmjölk

    30 minuter   Recept från Icakuriren.se

    Värt att veta om lammfärs

    Lammfärs har en kaxigare smak med fin och tydlig lammkaraktär. Med sin fetthalt på 15 procent ger den saftighet och smak åt bullar, biffar, såser och grytor.

    Den är vanlig i många länders kök, till exempel som fyllning i brittisk shepherd's pie med potatismos på toppen eller i nordafrikanska lammfärsbiffar med spiskummin, vitlök och färsk koriander. 

    Lammfärs passar med många olika smaksättningar som tomat, vin, rosmarin, timjan, basilika, vitlök, citron och lime. Även spiskummin, koriander, curry, paprikapulver, chili och ingefära matchar lammsmaken fint. 

  • Få icakuriren.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!